Tips om je pasgeboren babytje te fotograferen

28.06.21

Day in the life | Fotografie | gezinssessies

Steeds vaker zien we bijna perfecte babyfoto’s opduiken. Hier komt vaak zoveel Photoshop bij kijken dat het niet meer realistisch is. Je hebt dan misschien wel het perfecte plaatje: veel emoties zijn er in dat beeld niet te zien.

Dit terwijl de eerste weken thuis met zo’n kleintje vaak heel veel mogelijkheden biedt om de eerlijke momenten als gezin te tonen. Met het boeken van een “Day in the life”-sessie in die periode kan je de band tussen de gezinsleden zo mooi laten vastleggen voor later. Het zijn die eerlijke en emotionele momenten die een fotoalbum zo waardevol maken.

Enkele tips om die herinneringen zelf vast te leggen.

#1 Haal diep adem en relax

We kunnen veel dingen in scene zetten en controleren; maar het oncontroleerbare (een babytje) proberen te controleren zorgt voor frustraties.

Dus adem in en relax.

#2 Laat kinderen kinderen zijn, en baby’s baby’s

Ouders maken zich vaak zorgen dat hun kind(eren) het niet goed doen. Geloof me: er is geen goed of fout. Het gaat juist om jezelf zijn en dat mogen tonen. Ik ben niet geïnteresseerd in het perfecte plaatje.

Maak je dus geen zorgen wanneer je baby’tje huilt op de foto’s. Alle baby’s huilen! Foto’s waarop jullie je kind troosten zullen juist heel waardevolle herinneringen worden.

#3 Laat je kinderen het voortouw nemen

Als je onzeker bent over wat je nu juist wel en niet moet doen, wees dan vooral bezig met je kinderen. Je zal je meteen minder zorgen maken over de camera en de tijd zal voorbij vliegen.

#4 Laat je huis voor wat het is

Je huis is de plaats waar je de meeste tijd doorbrengt als gezin en waar meestal de mooiste herinneringen zich ontplooien. Begin dus niet als een gek op te ruimen enkele uren voordat ik als fotograaf langskom. Het gaat juist om de momentopname. Dat je huis niet op orde ligt de eerste dagen/weken nadat je kindje geboren is, is juist heel normaal. Dus laten we die periode vastleggen zoals ze is. Een beetje chaotisch, maar doordrongen met liefde.

0 Comments