Hallo.
Ik ben Dorien.

Een fotografe en vormgever uit de Kempen.

(c) Heimat foto & film

Hoe fantastisch zou het zijn om je kinderen later ook herinneringen uit het dagelijkse leven te kunnen meegeven? Of hen de plagerijen en liefde tussen broers en zussen te laten zien?

35 jaar oud, samen met Maarten, mama van Lisa en plusmama van Lars & Ferre. 

Als kind al liep ik rond met een cameraatje. Je weet wel: zo’n wegwerpcameraatje waarbij je pas maanden nadien het resultaat kon bewonderen nadat het eindelijk ontwikkeld werd. Van iedere zomervakantie, Chiro-kamp,… heb ik herinneringen. Op mijn 14e werd dat wegwerptoestel vervangen door een compacte camera; weliswaar nog steeds met rolletjes. Om zo stilletjes aan in de digitale fotografie te rollen. Tijdens mijn studies kocht ik mijn eerste ‘grote’ camera en experimenteerde ik er op los. Ik hield er van om gewoon de stad in te trekken met mijn camera en daar foto’s te nemen van alles wat ik mooi of speciaal vond.

Nu, meer dan 15 jaar later, ben ik blij dat ik deze herinneringen heb. Wanneer ik door mijn foto-albums blader word ik direct terug gekatapulteerd naar mijn jeugd.

Het enige wat ik hierbij soms mis, zijn geluiden, stemmen, bewegende beelden,…
Tijdes de eerste Corona-lockdown begon ik daarom te experimenteren met videografie. Lars en Ferre waren hiervoor de ideale onderwerpen.

Mijn eerste hoogtepunt kwam er rond Kerst. In plaats van een standaard kerstkaartje filmde ik ons familiemoment tijdens het opzetten van de kerstboom. Ik monteerde het met een passend muziekfragment en hun kinderstemmetjes tot een digitale kerstkaart. De reacties waren zo lovend dat ik wist: dit wil ik ook voor andere gezinnen maken. Dit is zo waardevol voor later.
Want hoe fantastisch zou het zijn om jouw kinderen later hun eigen kinderstem te kunnen laten horen? Of de plagerijen en liefde tussen broers en zussen? 

Wil je het filmpje graag bekijken? Hier kan je het terugvinden op mijn Vimeo-kanaal.

Ik kijk er alvast naar uit om jullie dagelijkse momenten vast te leggen.

Zelfs al heb je een miljoen foto’s op je gsm en ben je er van overtuigd dat je ieder moment uit het leven van jou en je gezin hebt vastgelegd… Dan nog zijn er waardevolle momenten uit het alledaagse leven die je miste.

Ik maak voor jou graag die herinneringen.