DAY IN THE LIFE fotosessie

Day in the life – fotografie staat in België nog in z’n kinderschoenen en is dus niet voor iedereen even bekend. Daarom schreef ik er enkele blogposts over waaronder deze Wat mag je verwachten van een day-in-the-life sessie? In deze blogpost omschrijf ik hoe zo’n sessie eruit ziet en hoe het in z’n werk gaat.

“Day in the life”-fotosessies vertellen het alledaagse verhaal van jouw gezin. Het is een manier om de tijd even te bevriezen en het leven zoals het is op dat moment te documenteren voor later. Zie het als een tijdscapsule voor je kinderen.

“Day in the life-sessies documenteren de schoonheid van het alledaagse leven”

Je denkt misschien dat je gezin saai is, of dat er niets te fotograferen valt. Maar dat is echt niet zo. Zeker wanneer je kinderen hebt, zijn er voor mij als fotograaf genoeg waardevolle momenten om vast te leggen. Kinderen doen vaak de zotste dingen en ik doe niets liever dan ze documenteren. Zo heb jij genoeg bewijsmateriaal voor later ;-).

Zelfs als je nog heel jonge kinderen hebt, is zo’n sessie zeer waardevol. De connectie met jullie kersverse zoon of dochter, die kleine handjes die zich rond jouw vinger draaien,… Ook dat zijn mooie momenten om op beeld te leggen.

En maak je als mama niet ongerust over de chaos in huis. Het toelaten van een fotograaf in je huis kan soms intimiderend zijn wanneer je kleine kinderen hebt. Maar voor dit type sessies maakt het allemaal niet uit. Als fotograaf focus ik me op de liefde en connectie tussen jullie.

Stap 1: info en booking

Vraag de vragenlijst aan door het formulier in te vullen via onderstaande knop.

Ik stuur je een vragenlijst toe die jullie invullen. Aan het einde van deze vragenlijst kunnen jullie een videocall inplannen in mijn agenda.

Tijdens de videocall overloop ik de vragenlijst en kunnen jullie mij vragen stellen. We overlopen je dagdagelijkse routine zodat we een geschikt moment voor de sessie vinden.

Jullie laten me nadien weten of jullie de sessie willen boeken.

Wanneer je beslist om ervoor te gaan en die mooie herinneringen voor later te creëren, betaal je een voorschot om de datum vast te leggen.

Stap 2: de dag zelf

Wat je draagt, maakt wel degelijk uit. Matching outfits zijn iets voor tijdens formelere fotosessies. Wees jezelf en draag kleren waar je je comfortabel in voelt.

Laat je kinderen zichzelf zijn. Wanneer je je kinderen toont dat ze gewoon zichzelf mogen zijn, geeft hen dat zelfvertrouwen. Je mag je kinderen voorbereiden op de sessie (hier kan je lezen hoe), maar leg hen zeker geen beperkingen op.

Alle momenten uit het dagdagelijkse leven zijn welkom. Tandenpoetsen, badtijd, slaaptijd, borstvoeding geven, … Dit zijn de momenten waar de magie zichtbaar wordt.

Stap 3: achteraf

Binnen 2 à 4 weken krijgen julie een link naar de online galerij. Je kan daar favorietenlijsten aanmaken, foto’s voor een fotoboek oplijsten, foto’s downloaden en enkele fysieke artikels (bv. Prints) bestellen.

Ik kan niet wachten op jullie reactie op de foto’s! Wanneer ik foto’s heb verzonden naar de klant ben ik altijd zo benieuwd wat ze er van vinden! Ik werk de foto’s met hart en ziel af en hoop dan ook steeds dat jullie er blij mee zijn.

Zijn er beelden die jullie liever niet online (website, social media) zien verschijnen, mag je dit zeker laten weten. Je kan dit doen in de galerij.

De foto’s voor je album kan je hier aanduiden. Of ik kan dit voor jullie doen. Ik hecht veel waarde aan een foto-album – het is de beste manier om het volledige verhaal samen te vatten.

Reviews en verwijzingen zijn erg belangrijk en helpen andere gezinnen de weg te vinden naar mijn aanbod. Hiernaast zijn ze ook een belangrijk ter ondersteuning van mijn fotografie-zaak.

Tot binnenkort! Ik kan niet wachten om jullie te ontmoeten.

Prijzen

Een foto-sessie kost 485 euro. Het pakket omvat een video-gesprek, een 2-uur durende sessie, een mini-fotoalbum van 20x15cm. (t.w.v. 69 euro) en een fotogalerij met de foto’s in hoge resolutie zonder watermerk waaruit je 20 beelden mag kiezen. Extra beelden kan je aankopen aan 15,50 euro per beeld. Je kan er voor kiezen om een groter album of artprints na te bestellen via de webshop van de galerij.